0

Mensen met CF in Nederland

0

Kids met CF in Nederland

0

50-plussers met CF

0

Jaar is de gemiddelde levensverwachting

Acties

Door het hele jaar heen worden tientallen acties georganiseerd om geld op te halen voor onderzoek naar CF. Deze acties kun je terugvinden op de actiepagina.

Onderzoeken

Onderzoek naar CF heeft al verschillende medicijnen opgeleverd. Het verlossende medicijn is echter nog niet gevonden. Daarom gaat het onderzoek stug door.

Brochures

Heb je CF en ga je een huis kopen of belastingaangifte doen? Of wordt jouw kind achttien? Check dan de toegankelijke brochures die we hierbij hebben opgesteld.

Evenementen

Door het jaar heen vinden er acties en evenementen plaats, maar ook websessies, webinars en bijeenkomsten. Je vindt alle activiteiten terug in onze agenda, inclusief toelichting.

Acuut leveringsprobleem Creon 10.000

Er is een probleem met de levering van Creon 10.000, dat door veel mensen met CF in Nederland wordt gebruikt. In dit bericht lees je over de oorzaak en wat je kunt doen.

Doorbraak: Positief besluit minister van VWS over Kaftrio!

Een positief besluit van de minister van VWS: elexacaftor/tezacaftor/ivacaftor (Kaftrio) wordt vanaf 1 mei 2022 vergoed! Meer info in dit bericht.

Vast bedrag voor studenten met taaislijmziekte

Iedere student met taaislijmziekte heeft vanaf 1 april recht op een minimumbedrag aan individuele studietoeslag. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van hoe oud je bent. Je leest het in dit bericht.

Blogs over CF

Bekijk alle blogs »

OV-virus

Het OV is een plek die Ruben het liefst zoveel mogelijk vermijdt. Maar op vakantie in Duitsland kon hij niet anders. In deze blog lees je wat dat met hem en zijn CF deed.

Boks!

Meijs blies laatst negen kaarsjes uit. Twee dagen later blies ze ook een longfunctie om trots op te zijn. Zo werden het mooie dagen voor haar en Joon.

Don’t judge me

Overal waar Daphne komt, krijgt ze te maken met vooroordelen over dat ze CF heeft. In dit blog schrijft ze over hoe ze de vooroordelen te lijf gaat.

Agenda

Title

Content