0

Mensen met CF in Nederland

0

Kids met CF in Nederland

0

50-plussers met CF

0

Jaar is de gemiddelde levensverwachting

Acties

Door het hele jaar heen worden tientallen acties georganiseerd om geld op te halen voor onderzoek naar CF. Deze acties kun je terugvinden op de actiepagina.

Onderzoeken

Onderzoek naar CF heeft al verschillende medicijnen opgeleverd. Het verlossende medicijn is echter nog niet gevonden. Daarom gaat het onderzoek stug door.

Brochures

Heb je CF en ga je een huis kopen of belastingaangifte doen? Of wordt jouw kind achttien? Check dan de toegankelijke brochures die we hierbij hebben opgesteld.

Evenementen

Door het jaar heen vinden er acties en evenementen plaats, maar ook websessies, webinars en bijeenkomsten. Je vindt alle activiteiten terug in onze agenda, inclusief toelichting.

Blokhuis: “Ik heb nog geen akkoord bereikt”

Paul Blokhuis heeft gereageerd op de Kamervragen die hij van de PVV kreeg over elexacaftor/tezacaftor/ivacaftor (Kaftrio). Hij heeft nog altijd geen akkoord bereikt.

Individuele studietoeslag per 1 april overal gelijk

De individuele studietoeslag, waar studenten met CF recht op kunnen hebben, zal per 1 april 2022 niet langer verschillen per gemeente. Een nieuwe wet maakt dat mogelijk.

CF-week 2021: “Zo blijf ik goed geïnformeerd”

Onze CF-week 2021 stond in het teken van (wel en niet krijgen van) elexacaftor/tezacaftor/ivacaftor (Kaftrio). Boeiende presentaties, en er werd gegoocheld!

Blogs over CF

Bekijk alle blogs »

Opgebrand

De afgelopen tijd was Nienke zoekende. Waarom was ze zo moe? Lag dat aan haar? Nee. Ze was opgebrand vanwege haar CF. Die kennis maakt haar gelukkig.

Het is tijd

Na bijna twee jaar bloggen voor de NCFS neemt Rosalie van Gaalen afscheid. Dit is haar laatste blog. Over alle leuke en minder leuke avonturen van de afgelopen twee jaar.

Toekomst

Met Meijs gaat het relatief goed, en dat weet Joon. Maar als Meijs zelf over haar toekomst begint, bekruipt Joon een onnodig maar somber gevoel...

Agenda

Title

Content