0

Mensen met CF in Nederland

0

Kids met CF in Nederland

0

50-plussers met CF

0

Jaar is de gemiddelde levensverwachting

Acties

Door het hele jaar heen worden tientallen acties georganiseerd om geld op te halen voor onderzoek naar CF. Deze acties kun je terugvinden op de actiepagina.

Onderzoeken

Onderzoek naar CF heeft al verschillende medicijnen opgeleverd. Het verlossende medicijn is echter nog niet gevonden. Daarom gaat het onderzoek stug door.

Brochures

Heb je CF en ga je een huis kopen of belastingaangifte doen? Of wordt jouw kind achttien? Check dan de toegankelijke brochures die we hierbij hebben opgesteld.

Evenementen

Door het jaar heen vinden er acties en evenementen plaats, maar ook websessies, webinars en bijeenkomsten. Je vindt alle activiteiten terug in onze agenda, inclusief toelichting.

Symkevi beschikbaar voor 6-11 jarigen met CF

Het gaat snel met tezacaftor/ivacaftor (Symkevi). Het ministerie van VWS heeft besloten dat het medicijn beschikbaar komt voor kinderen met CF van 6-11 jaar!

Steunen is een eitje!

Het verband tussen taaislijmziekte en een ei? Niet vergezocht. Ook niet op gebied van onderzoek. Benieuwd? Lees dan verder.

Advies NVK bij vaccinatie kinderen met CF

De sectie kinderlongziekten van de NVK heeft advies uitgebracht over het vaccineren van kwetsbare kinderen. Het advies van de NVK staat in dit bericht.

Blogs over CF

Bekijk alle blogs »

Aan de voet van de berg

De eerste blog van onze nieuwe blogger Merav Pront. Over in therapie gaan en de verdrietige gedachten over CF van je af zetten.

Klaar voor de nieuwe start: AF!

Daphne is een van de gelukkigen die beschikt over het nieuwe medicijn. In dit blog deelt ze haar eerste ervaringen en vertelt ze over rumoerige feestdagen.

Kruisinfectie preventie

Als een van een drie-eiige drieling met CF let Nienke er goed op om de rest niet ziek te maken. Zeker tijdens de feestdagen, die voor Nienke werden als nooit tevoren.

Agenda

Title

Content